ADEMTRAINING

IDIAG P100

De all-in-one ademhalingstrainer voor alle ambitieuze sporters

Als sporters hun middenrif en tussenribspieren trainen, dan kan dat aanzienlijke prestatiewinst opleveren. Eerst onderga je een ademhalings- en inspanningsanalyse, die zeker trainbare ademhalingsaspecten oplevert. Enter de Idiag P100, het enige
ademtrainingstoestel ter wereld voor zowel kracht- en uithoudingstraining als HIIT. Het apparaat regelt de luchtflow op zo’n manier dat je tijdens het oefenen niet gaat hyperventileren.

Tijdens een training beginnen de ademspieren vroeg of laat te verzuren. Je gaat dan oppervlakkiger ademen en je begint te hijgen. Op dat moment kickt de metaboreflex in: er vloeit extra bloed naar de ademspieren om die verzuring tegen te gaan. Zodra de arbeid van de ademhalingsspieren een bepaalde drempel overschrijdt – en dat is al vanaf ongeveer 50% van de maximale capaciteit! – gooit de metaboreflex roet in het eten en vermindert de bloedtoevoer naar andere spieren.

Met de juiste oefentechniek kunnen ademspieren sterker worden gemaakt, boven op de training die ze sowieso krijgen tijdens het sporten. Recente onderzoeken hebben het ergogene of prestatiebevorderende effect van ademtraining bevestigd. Die werkt op twee fronten: de techniek zorgt ervoor dat de ademspieren sterker worden (kracht) én dat ze bij inspanning minder snel verzuren (uithouding). Los daarvan verbetert RMT ook de motoriek en efficiëntie van de ademspieren.

Trainen kan thuis, op de club, op reis… om het even waar en wanneer. Je hoeft je niet te verplaatsen om je ademspieren meer kracht en uithouding te geven. De tijdsinvestering is beperkt, ook al doordat je de IDIAG P-100 met een stevige klem op een tafelrand of de handgreep van een hometrainer kunt monteren. Je kunt dus je RMT beoefenen terwijl je tv-kijkt of je beenspieren losrijdt.

Kenmerken

4 trainingsmodi: vrije training, krachttraining, uithoudingstraining en intervaltraining

Geautomatiseerde, weerstand biedende training van de ademhalingsspieren

Ademdiepte, ademfrequentie, ademweerstand en krachtdrempel kunnen individueel instelbaar

Controle en monitoring via flow-, druk- en CO2-sensoren

Nauwkeurige monitoring van prestaties en trainingsvoortgang

Ergonomisch en gebruiksvriendelijk ontwerp

Trainingsinstructies via touchscreen of de IDIAG P-100-app

Gebruik

Een eerste indruk krijgen van dit apparaat in de praktijk? Bekijk deze video:

Meer weten

Download de IDIAG app gratis in Google Play of Apple Store!

Contact

Winkelwagen