PSYCHOMOTORIEK

COGNIVIX

Verbeter je visueel-motorische vaardigheden

Een groot deel van sportief succes zit tussen de oren, meer bepaald in onze controletoren. De meeste sporters zijn zich daar amper van bewust, laat staan dat ze er specifiek op trainen. Dat is een gemiste kans, want wist je dat 80% van de informatie die een sporter binnenkrijgt visueel is? Die visuele input wordt bliksemsnel door de hersenen verwerkt. Het brein reageert en anticipeert op prikkels door het lichaam, de bewegingen en de motoriek aan te sturen. Hoe beter je ogen, je brein en je motoriek samenwerken, hoe beter en sneller je die bal zal trappen, gooien of slaan, en hoe beter je die ene cruciale beweging tot een goed einde zal brengen.

Met Cognivix biedt P2A een unieke coördinatietrainingsmethode aan die gebaseerd is op artificiële intelligentie. In samenwerking met toonaangevende hightechbedrijven hebben we wetenschappelijke inzichten optimaal benut om een revolutionaire tool te ontwikkelen.

P2A beschikt over diverse test- en trainingstools. Zo is er een verstelbare “muur” met ledlampen die je zo snel mogelijk moet aanraken waarna ze gaan branden. Of wat dacht je van de Strobe, een verduisterende stroboscopische bril (ontwikkeld door Synaptec) die maar af en toe korte flitsen van je normale zicht doorlaat, zodat je hersenen de zwarte gaten steeds sneller en beter leren in te vullen. Sport je na enkele sessies opnieuw zonder de handicap van de Strobe, dan merk je meteen de verbetering in reactiesnelheid, nauwkeurigheid en perifeer zicht.

Met onze tools kan jij die vaardigheden testen en trainen die voor jouw sport of jouw team het belangrijkst zijn.

Kenmerken

Reactiesnelheid trainen

Perifeer zicht en bewustzijn vergroten

Visuele anticipatie verkleinen

Oog-handcoördinatie verbeteren

Oog-voetcoördinatie verbeteren

Visuele aandacht aanhouden

Gebruik

Wil je nu zien wat je straks misschien niet meer zal zien? Bekijk dan deze korte video:

-

Contact

Winkelwagen